Xiaomi Ram Genişletme

Volkan abinin 11 lite 5g ne modelinin incelemesinde sanal ramden bahsetti o cihaza 3 GB ram eklenebiliyor. Volkan abi nasıl yapıldığını da gösterdi ayarlar> ek ayarlar> bellek uzantısından yapılabiliyor. Ben de bir bakayım dedim ve şaşırdım. 1 GB ram eklenmiş otomatik olarak aktifti. Cihazım redmi 9. Cihazım miui 12.5 almıştı ama birkaç gün önce 12.5.3 güncellemesi gelmişti o zaman eklenmiş olabilir.Screenshot_2021-11-13-10-35-47-921_com.android.settings.jpgScreenshot_2021-11-13-10-36-32-752_com.android.settings.jpg

KayraBey

Tuğgeneral
Volkan abinin 11 lite 5g ne modelinin incelemesinde sanal ramden bahsetti o cihaza 3 GB ram eklenebiliyor. Volkan abi nasıl yapıldığını da gösterdi ayarlar> ek ayarlar> bellek uzantısından yapılabiliyor. Ben de bir bakayım dedim ve şaşırdım. 1 GB ram eklenmiş otomatik olarak aktifti. Cihazım redmi 9. Cihazım miui 12.5 almıştı ama birkaç gün önce 12.5.3 güncellemesi gelmişti o zaman eklenmiş olabilir.Ekli dosyayı görüntüle 143Ekli dosyayı görüntüle 142
Güzel özellik. Note 8 pro'ya da gelir inşaAllah

Volkan abinin 11 lite 5g ne modelinin incelemesinde sanal ramden bahsetti o cihaza 3 GB ram eklenebiliyor. Volkan abi nasıl yapıldığını da gösterdi ayarlar> ek ayarlar> bellek uzantısından yapılabiliyor. Ben de bir bakayım dedim ve şaşırdım. 1 GB ram eklenmiş otomatik olarak aktifti. Cihazım redmi 9. Cihazım miui 12.5 almıştı ama birkaç gün önce 12.5.3 güncellemesi gelmişti o zaman eklenmiş olabilir.Ekli dosyayı görüntüle 143Ekli dosyayı görüntüle 142
Güzel bir özellik ama bildiğim kadarıyla bu özelliğin iyi çalışması için okuma hızının Ufs 3.1 olması gerekir diye düşünüyorum.

hikmets41

Astsubay
Cihazda gözle görülür bi performans artışı oluyor mu ? Yoksa ufak bi hızlanma mı oldu ?
Güzel bi özellik ama performansa çok etki edeceğini düşünmüyorum. Sadece antutu değerlerinde yükseliş olur, performansda gözle görülür bir artış olacağını sanmıyorum.

TeknoBuradaAdmin

Admin
Yönetici
Cihazda gözle görülür bi performans artışı oluyor mu ? Yoksa ufak bi hızlanma mı oldu ?
Güzel bi özellik ama performansa çok etki edeceğini düşünmüyorum. Sadece antutu değerlerinde yükseliş olur, performansda gözle görülür bir artış olacağını sanmıyorum.
Antutu değerini asla yükseltecek bir upgrade bu ama özellikle uygulama açılış süreleri tarafında ciddi bir iyleşme sağlar

KayraBey

Tuğgeneral
Düşük ramli telefonlara bu özelliğin verilmesi daha iyi olacaktır. Zaten 8gb rami olan telefona 5gb ilave yazılım ile geliyor bence gereği yok. MEsela Note 8 4gb ram. Yapabilsen +3gb mesela güzel olur. Az çok telefon ramini rahatlatır.

Sinan

Admin
Yönetici
Ram genişletme özelliği, Windows'ta mevcut olan "Pagefile" teknolojisi ile aynı mantıkta. RN8 cihazımda MIUI 11'in son sürümünü kullanıyorum. Pil süresi azalacağından dolayı MIUI 12'ye asla yükseltmeyeceğim. Yani Android üzerinde bu teknolojiyle tanışmam üst segment bir telefona geçersem gerçekleşecek.

KayraBey

Tuğgeneral
Ram genişletme özelliği, Windows'ta mevcut olan "Pagefile" teknolojisi ile aynı mantıkta. RN8 cihazımda MIUI 11'in son sürümünü kullanıyorum. Pil süresi azalacağından dolayı MIUI 12'ye asla yükseltmeyeceğim. Yani Android üzerinde bu teknolojiyle tanışmam üst segment bir telefona geçersem gerçekleşecek.
Aynen öyle. 12'ye yükseltmek anca pili yiyor. ESkiden yaptığın hiç bir şeyden kusur da kalmıyorsun. Yeni birşey gelmiyor diyebilirim.

Zaten adı üzerinde sanal RAM. Dediğiniz doğru güncellemeler telefonları yıpratabiliyor fakat Poco F3 ve X3 Pro'da hatırlarsanız gelen güncelleme ile pil optimizasyonunu düzeltmişti. Tabi bu nadir olan özel güncellemeler.

Evet global sürüm, imei atılabiliyor mu bilgisi olan arkadaşlardan yardım lütfen. bootlooder klidi açılırsa kolay diyorlar açılmazsa kasanın arkasını açıp işlemle yapılır diyorlar.
Snapdragon işlemcili cihazlara yani daha doğrusu Redmi Note 9 serisinden sonra çıkan Xiaomi cihazlara (Snapdragon işlemcili) imei atılamıyor diye biliyorum. Bir ara denemek için el altı satış yapan birine sordum sırf cihazı satabilmek için "atılır" diyebileceklerini söyledi.

KayraBey

Tuğgeneral
Snapdragon işlemcili cihazlara yani daha doğrusu Redmi Note 9 serisinden sonra çıkan Xiaomi cihazlara (Snapdragon işlemcili) imei atılamıyor diye biliyorum. Bir ara denemek için el altı satış yapan birine sordum sırf cihazı satabilmek için "atılır" diyebileceklerini söyledi.
Benim bildiğim sizin telefona imei atılmıyor.