Öncelikle yazın için teşekkürler, senin için öneri yapabilmemiz için kullanım tercihlerini bilmemiz gerek. Normal bir oyuncuysan hard gamer değil isen dimensty işlemci seni asla üzmez. Şuan revaçta olan PUBG:Mobile oyununda 90 FPS desteği alan bir işlemciden konuşuyoruz. Xiaomi'nin cihazlarında harici bir kasma bekleme zaten. Arayüzünde hatalar olabilir yanlızca. Günlük kullanımda asla seni üzmez.Evet dostlar,
256 GB / 8 Gb
Amoled Panel
Dolby Atmos (Vision yok)
MTK Dimensity 1200 Ultra
67W Şarj
108 MP Kamera
GG Victus
120 Hz ekran
6800 - 7500 ₺ seviyelerinde bu telefona değer mi? MTK Dimensity üzer mi? Yorumlarınız neler?
Ekli dosyayı görüntüle 11
Ekli dosyayı görüntüle 13
Ekli dosyayı görüntüle 14
Kameradan çok büyük beklentin yoksa bu cihaz seni fazlası ile memnun eder.Evet dostlar,
256 GB / 8 Gb
Amoled Panel
Dolby Atmos (Vision yok)
MTK Dimensity 1200 Ultra
67W Şarj
108 MP Kamera
GG Victus
120 Hz ekran
6800 - 7500 ₺ seviyelerinde bu telefona değer mi? MTK Dimensity üzer mi? Yorumlarınız neler?
Ekli dosyayı görüntüle 11
Ekli dosyayı görüntüle 13
Ekli dosyayı görüntüle 14
Bence kamera olarakta yeterlidir. Belki iPhone'a kafa tutamaz ama bu fiyat için güzel kamerası olduğu kanaatindeyim.Kameradan çok büyük beklentin yoksa bu cihaz seni fazlası ile memnun eder.
Bence kamera olarakta yeterlidir. Belki iPhone'a kafa tutamaz ama bu fiyat için güzel kamerası olduğu kanaatindeyim.
Eren nerede seni görsem IPhone hariç tüm kameraları kötülüyorsun. Girip video reallife testleri izlemeni istiyorum ve rica ediyorum ezbere yorum yapma, farklı cihazlara birşey diyemem ama bu cihazlar iyi iş çıkarıyor kamera konusunda testlerde bakarsan 12 pro max ile karşılaştırılıyor. Fiyat performans olarak bakarsan sevinirim dostum.Kameradan çok büyük beklentin yoksa bu cihaz seni fazlası ile memnun eder.
Eren nerede seni görsem IPhone hariç tüm kameraları kötülüyorsun. Girip video reallife testleri izlemeni istiyorum ve rica ediyorum ezbere yorum yapma, farklı cihazlara birşey diyemem ama bu cihazlar iyi iş çıkarıyor kamera konusunda testlerde bakarsan 12 pro max ile karşılaştırılıyor. Fiyat performans olarak bakarsan sevinirim dostum.
Hocam kamerada 3 tane kriter vardır: 1-Renk doğruluğu 2- Hdr (Yüksek dinamik aralık) 3-Kalite. Xiaomi kameraları ilk 2 kriterde beklentileri karşılamıyor.Youtubeda Xiaomi ile ilgili bir çok video izledim.Ezbere yorum yapmıyorum.Xiaomi kamerada güzel bir şey yaptığı zamanda hakkını teslim ederim.Mesela Poco X3 GT kamerası benim için iyidir çünkü renk doğruluğu ve Hdr konusunda beklentileri karşılıyor.Umarım anlatabilmişimdir.Eren nerede seni görsem IPhone hariç tüm kameraları kötülüyorsun. Girip video reallife testleri izlemeni istiyorum ve rica ediyorum ezbere yorum yapma, farklı cihazlara birşey diyemem ama bu cihazlar iyi iş çıkarıyor kamera konusunda testlerde bakarsan 12 pro max ile karşılaştırılıyor. Fiyat performans olarak bakarsan sevinirim dostum.
Vallahi hocam tabii ki senin görüşün, fakat ben 11 serisinde hiçbir - görmüyorum serinin abileri fotoğraf konusunda ve video konusunda(8k hariç) iyi iş çıkarıyorlar bana göre ve izlediğim testlere göre.Hocam kamerada 3 tane kriter vardır: 1-Renk doğruluğu 2- Hdr (Yüksek dinamik aralık) 3-Kalite. Xiaomi kameraları ilk 2 kriterde beklentileri karşılamıyor.Youtubeda Xiaomi ile ilgili bir çok video izledim.Ezbere yorum yapmıyorum.Xiaomi kamerada güzel bir şey yaptığı zamanda hakkını teslim ederim.Mesela Poco X3 GT kamerası benim için iyidir çünkü renk doğruluğu ve Hdr konusunda beklentileri karşılıyor.Umarım anlatabilmişimdir.
Bide şu var yeni serilerde ois olmaması da ciddi bir handikap.Eis ne kadar iyi olursa olsun sabitleme de bir ois değil.Oisin olmaması sadece video da değil fotoğraf tarafında da ciddi bir dezavantaj.Sen Mi 11t ile gece bir fotoğraf çektiğinde bol bol Gren sayarsın.Ois gündüz çekimlerinde el titremesinde bulanıklığı engeller,gece çekimlerinde isoyu dengede tutarak grenlenmenin önüne geçer.Vallahi hocam tabii ki senin görüşün, fakat ben 11 serisinde hiçbir - görmüyorum serinin abileri fotoğraf konusunda ve video konusunda(8k hariç) iyi iş çıkarıyorlar bana göre ve izlediğim testlere göre.
Bence OIS resim çekiminde iyi iş çıkarıyor. Video da EIS.Bide şu var yeni serilerde ois olmaması da ciddi bir handikap.Eis ne kadar iyi olursa olsun sabitleme de bir ois değil.Oisin olmaması sadece video da değil fotoğraf tarafında da ciddi bir dezavantaj.Sen Mi 11t ile gece bir fotoğraf çektiğinde bol bol Gren sayarsın.Ois gündüz çekimlerinde el titremesinde bulanıklığı engeller,gece çekimlerinde isoyu dengede tutarak grenlenmenin önüne geçer.
Fotoğraf konusunda haklısınız, ois tartışılmaz ama bu özelliği de aramam. ISO değerine vs ben pro mod kullandığım için takmam kendim ayarlıyorum. Sabitleme işini de ekstradan dengi 12 pro max alırken vereceğim farkı fotoğraf video çekimi için elektronik tripodlar var bir tane alırım OIS tamamdırBide şu var yeni serilerde ois olmaması da ciddi bir handikap.Eis ne kadar iyi olursa olsun sabitleme de bir ois değil.Oisin olmaması sadece video da değil fotoğraf tarafında da ciddi bir dezavantaj.Sen Mi 11t ile gece bir fotoğraf çektiğinde bol bol Gren sayarsın.Ois gündüz çekimlerinde el titremesinde bulanıklığı engeller,gece çekimlerinde isoyu dengede tutarak grenlenmenin önüne geçer.
Hocam ois olmayan kamera ile gece fotoğraf çektiğinde kamera detay alamadığı için isoya abanıyor.Sen otomatik modda da çeksen kamera karanlıktan detay çıkarmak için kendisi isoyu arttırıyor.Video konusunda dediğin gibi tripod la ois dezavantajını ortadan kaldırabilirsin.Fotoğraf konusunda haklısınız, ois tartışılmaz ama bu özelliği de aramam. ISO değerine vs ben pro mod kullandığım için takmam kendim ayarlıyorum. Sabitleme işini de ekstradan dengi 12 pro max alırken vereceğim farkı fotoğraf video çekimi için elektronik tripodlar var bir tane alırım OIS tamamdırbende ne zahmete girdim.. para olmayınca hocam alternatifler daha güzel geliyor
yurtdışında olsak yapıştır IPhone 13 pro max yaslan arkana oh..
Eis iyi sabitleme yapar ama görüntüyü kırpıp yapar.Ois bunu görüntüyü kırpmadan yapabiliyor.Bence OIS resim çekiminde iyi iş çıkarıyor. Video da EIS.
Biliyorum da A52 konusunda resimden yana şikayet yok ama video tarafında bazı kullanıcılar OIS tamamen hayal kırıklığı diyorlar. 1080p 30FPS dışında OIS yok diyorlar. OIS koymasına koysun da görevini de tam yapsın ister herkes.Eis iyi sabitleme yapar ama görüntüyü kırpıp yapar.Ois bunu görüntüyü kırpmadan yapabiliyor.
Samsung A52 de ois i sadece 1080p 30fps e koydu.Bu tamamen pazarlama stratejisi.Oisi 1080p 60fps ve 4k 30fps ide koysa kimse amiral gemisi Samsung cihazı almaz.Amiral gemisi ile orta seviye arasında bir fark olması lazım.Samsung 1080p 60fps ve 4k 30fps de ois olmasa bile eis kullanabilirdi.Bence 1080p 60fps ve 4k 30fps de ois kullanmamalarından ziyade eis olmaması bence bir hata.Biliyorum da A52 konusunda resimden yana şikayet yok ama video tarafında bazı kullanıcılar OIS tamamen hayal kırıklığı diyorlar. 1080p 30FPS dışında OIS yok diyorlar. OIS koymasına koysun da görevini de tam yapsın ister herkes.
Ülkemizdeki satışlar orta segmente kaydığı için demek ki çokta OIS kovalamamak gerekiyorSamsung A52 de ois i sadece 1080p 30fps e koydu.Bu tamamen pazarlama stratejisi.Oisi 1080p 60fps ve 4k 30fps ide koysa kimse amiral gemisi Samsung cihazı almaz.Amiral gemisi ile orta seviye arasında bir fark olması lazım.
Samsung A52 de ois i sadece 1080p 30fps e koydu.Bu tamamen pazarlama stratejisi.Oisi 1080p 60fps ve 4k 30fps ide koysa kimse amiral gemisi Samsung cihazı almaz.Amiral gemisi ile orta seviye arasında bir fark olması lazım.
İyi güzelde 11t denilen cihaz amiral gemisi seviyesinde bir cihaz.Mesela Mi 11 lite da ois olmamasını sorgulamam.Çünkü cihaz orta seviye bir cihaz.Ülkemizdeki satışlar orta segmente kaydığı için demek ki çokta OIS kovalamamak gerekiyor![]()