ikisi de. çoğu forumdaki gibi her telefon markasından rom paylaşımı yapılabilir mesela. (xiaomi, zte, huawei, samsung vs)Hangi telefonlara istiyorsunuz tam anlayamadım. ROM derken custom ROM'lar mı, yoksa resmi stok ROM'lar mı?
neden olmasın? Bu konuda ilgili markanın altında konular açılabilir. ROM ile iglili de bilgi verip bir konu açabilirsiniz...ikisi de. çoğu forumdaki gibi her telefon markasından rom paylaşımı yapılabilir mesela. (xiaomi, zte, huawei, samsung vs)
umarım zte bölümü açılırneden olmasın? Bu konuda ilgili markanın altında konular açılabilir. ROM ile iglili de bilgi verip bir konu açabilirsiniz...
Oradan alıp burada da Türkçe ve anlaşılır olarak paylaşılsa güzel olur.![]()
XDA Forums
Android Forum for Mobile Phones, Tablets, Hardware & App Developmentforum.xda-developers.com
Bu sitede ROM'ları bulabilirsiniz.
Tabi ki kendi kullandığın telefon için yayımlanmış olan romları paylaşacaksın. Hatta bizzat yükleyip deneyeceksin. Ben yaşı başı aldım bu saatten sonra rom ile falan uğraşmıyorum zaten. Ama rom yüklemek isteyip bırak ingilizce Türkçe anlatımla bile yapamayan. "Videolu anlatım yok mu" diyenler var. Belki sen ben iyi anlıyoruz tek seferde yapıyoruz ama çoğu insan isteyipte yapamıyorlar. Bunlara yardımcı olunması açısından Türkçe konu açılabilir.Türkçe kaynak bulman zor. Madem ROM yükleyeceksin, bir zahmet İngilizce bilgisi gerektirsin. Ben şimdi ROM paylaşsam, sen de gidip telefonuna kurmaya çalışsan, sonra da kurma aşamasında hata alırsan ne olacak? Hatanın çözümünü bulmak için XDA forumlarını karıştırman gerekecek veya ek kodlar yazman gerekecek.
Konu açmış olsam bile kendi kullandığım cihaz için açabilirim. Kullanmadığım cihaz için ROM dosyası paylaşsam bu sefer sonradan olacak hataların çözümü için yardımcı olamayacağım. Öyle havada kalacak konu. Yanlış yönlendirme olmuş olacak.
Şunu Kast Ediyor Hocam. Aslında ROM Konularını Türkçeleştirip Paylaşın. Kurulumunu Türkçe İngilizce Karışık Şekilde YazınTürkçe kaynak bulman zor. Madem ROM yükleyeceksin, bir zahmet İngilizce bilgisi gerektirsin. Ben şimdi ROM paylaşsam, sen de gidip telefonuna kurmaya çalışsan, sonra da kurma aşamasında hata alırsan ne olacak? Hatanın çözümünü bulmak için XDA forumlarını karıştırman gerekecek veya ek kodlar yazman gerekecek.
Konu açmış olsam bile kendi kullandığım cihaz için açabilirim. Kullanmadığım cihaz için ROM dosyası paylaşsam bu sefer sonradan olacak hataların çözümü için yardımcı olamayacağım. Öyle havada kalacak konu. Yanlış yönlendirme olmuş olacak.
Şunu Kast Ediyor Hocam. Aslında ROM Konularını Türkçeleştirip Paylaşın. Kurulumunu Türkçe İngilizce Karışık Şekilde Yazın
Kısa Bir Örnek Yaparsam
DotOS Android 12 Redmi Note 8 Pro
Birkaç Resmi vs
Hataları Varsa Bunlar Yazılacak
VoLTE (4.5G) Çalışmıyor
Ön Kamara Sorunlu
Kurulumu
Temiz Kurulum Yapın
Dalvik,Cache Silin
Önce Rom Dosyasını Ardından Vendor Dosyasını En Sonunda da İsteğe Bağlı Gapps Ve Magisk Flaşlayın
Arkadaşın Kast Ettiği Post Şekli Bu Bence @KayraBey
Aslında Fenada Olmaz Ama Tabi Asıl Kaynakları Ve Asıl Download Linklerini Paylaşmak Şartıyla. Diğer Türlü Emek Hırsızlığına Girer Bunu Bence Adminlerde İstemez Direkt Silinir PostHay sen çok yaşa. Anlatmak istediğim buydu.
Elbette. Konu başına ya da sonuna XDA'dan alıntıdır diye yazılabilir hatta. Önemli olan oralara girip bir şeyler yapamayan arkadaşlara buradan yardımcı olabilmek zaten. Başka yere upload edip ben yaptım demek ayıptır zaten.Aslında Fenada Olmaz Ama Tabi Asıl Kaynakları Ve Asıl Download Linklerini Paylaşmak Şartıyla. Diğer Türlü Emek Hırsızlığına Girer Bunu Bence Adminlerde İstemez Direkt Silinir Post
Yok yani mesela adam gider bitly link koyar vs bunlar sıkıntılı şeylerElbette. Konu başına ya da sonuna XDA'dan alıntıdır diye yazılabilir hatta. Önemli olan oralara girip bir şeyler yapamayan arkadaşlara buradan yardımcı olabilmek zaten. Başka yere upload edip ben yaptım demek ayıptır zaten.