A
Abdullah98
Guest
Silinsin...
Moderatör tarafında düzenlendi:
Abdullah, mükemmel bir içerik dizisi olacak...Açıklama Kaynağı : Python | Vikipedi
Açıklamayı yaptıktan sonra Python programlama dilini öğrenmeye yavaştan başlayabiliriz. Bu konu başlığında arada bir bu programlama dili hakkında bilgiler vereceğim. Bu seferki konumuz ekrana bir şeyler yazdırmak.
Ben de hali hazırda bu programlama dilini öğreniyorum.
Bilgisayar ekranına (konsola) bir şeyler yazdırmak istediğimizde print() metodunu (fonksiyonunu) kullanıyoruz. Parantezler arasında ekrana yazdıracağımız sayıyı, nesneyi, metni yazıyoruz.
Python:print("Merhaba Teknoburada")
Metin yazdırmak istediğimizde " " arasına yazmamız gerekmektedir.
Python:print(20)
Sayı yazdırmak istediğimizde sayıyı direkt olarak yazıyoruz. " " arasında yazarsak çıktımız yine 20 olur ama sayı olarak değil de metin olarak çıktı verir. Şimdilik bu detaya çok takılmaya gerek yok, ilerleyen konularda farklarını anlatacağım.
Anladım peki ders işleme seçimim sence nasıl olmalıBen ilk kez C programlama dilini öğrenmiştim. Okulda böyle öğretildi bize.
Şimdilerde çoğu kişi Python ile başlamayı tavsiye ediyor. Hem öğrenmesi kolay, hem de hakkında fazla sayıda kaynak bulabilirsiniz. Dilin kullanım alanı ise geniş. Mobil programlama, web programlama, yapay zeka vs.
Python'ı daha yeni öğrenmeye başladım. Önceden herhangi bir programlama dili öğrenen varsa diğer dilleri rahat öğrenir.
Tavsiyen için teşekkür ederim
Bu kanalı tavsiye ederim. Önceden HTML, CSS konularını bu kanaldan öğrenmiştim. Önce YouTube kanallarına bakın, baktınız ki yeterli gelmiyor, Udemy'deki kurslara bakabilirsiniz.
1 milyon yazılımcı dediğiniz yer BTK Akademi mi oluyor acaba? Ben orayı tavsiye etmiyorum pek. Flutter, Java dersleri için izleyeyim dedim, resmen kodlamadan soğudum. İçlerinde çok iyi kurslar da var tabi. HTML 5 dersleri bence güzel BTK Akademi'de. Bir hoca var, onu sevmiyorum pek. Belki ondan dolayı gıcık oldum.İsim vermeyeyim.