Realme C25 Pil Değil Akü Mübarek

Merhabalar sevgili forum üyeleri. Sizlere bir süredir bana eşlik eden Realme C25'ten bahsedeceğim. Bu cihazın özellikle pil performansına bayılacaksınız!

Arkadaşlar bir süre önce aldığım Realme C25 hakkında genel bir tecrübe yazısı gibi birşey yazmaya karar verdim. Bir akıllı cihazda siz en çok neye önem veriyorsunuz? Cevabınız pil ise, bu telefon gerçekten bir başka.
Screenshot_2021-12-24-03-01-19-35.jpg
Şahsen çeşitli telefonlar kullandım. Hatta Redmi 9T bile kullandım kısa bir süre. Redmi 9T için şunu söyleyeyim, C25 ile karşılaştırdığımız zaman, ya 9T'de 6000 mAh pil yok ya da C25 daha büyük bir pil taşıyor. Özellikle ikisini 6000 mAh pili olan cihazlar olduğu için kabaca değerlendirdim.
Screenshot_2021-12-25-00-52-53-81.jpg
Realme gerçekten yazılım ve stabilite konusunda ciddi yol kat etmiş. Şahsen kullanım senaryomda, Chrome uygulaması, İnstagram, Twitter, WhatsApp ve YouTube önemli ölçüde yer alıyor. Buna rağmen cihazın iki gün devirip, üzerine %20 şarjı olması ve bu telefonun %5 şarj ile 1 saati aşkın YouTube videoları izletebildiği gibi bir çok özelliğinide koyunca, gerçekten çok etkilendim ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Kabaca teknik detayları yazacağım, merak edenler kendileri de araştırabilirler.

•6.5 İnç IPS LCD ekran 720×1600 piksel (HD+) 60 hz 270 PPI piksel yoğunluğu bulunuyor. 20:9 ekran formatında damla çentik ile birlikte %81.22 ekran/gövde oranı bulunuyor.

•6000 mAh bataryaya, 18 W hızlı şarj eşlik ediyor.

•MediaTek Helio G70 işlemcisini kalbinde taşıyor. Grafik işlemcisi tarafında Mali-G52 MC2 grafik birimini bulunduruyor.

•4/64 ve 4/128 depolama seçenekleri bulunan cihazda, LPDDR4x RAM bulunuyor.

•48 MP Ana kameraya, 2 MP Makro ve 2 MP Derinlik algısı (Bokeh) eşlik ediyor. 8 MP ön kamerayı damla çentikte bulunduruyor.

•Tasarım: 164.5 boy, 75.9 en, 9.6 mm kalınlığı olan cihaz, 209 gram ağırlığa sahip.

•Realme UI 2.0 Android 11

•Wifi 5, Bluetooth 5.0

•TÜV Rheinland Akıllı Telefon Yüksek Güvenilirlik Sertifikası

Benim telefon hakkında çok fazla söyleyeceğim bişey yok. Eğer merak ettiğiniz şeyler varsa, buradan yorum kısmından sorarsanız cevaplarım. Uzattım özür dilerim :) İyi forumlar.