Büyük ekranlı, kamerası çok iyi olan telefon önerileriniz?

şöyle düşün iphonelerde destek neden kesilir?
artık işlemci kaldıramadıgı için kasacagı için
peki a11 ile a13 ün işlemci farkının yüzde 40 oldugunu da söylemiştim.yani a11 kasarsa a12 de zorlanır a13 de seneye kasar Apple 3 senelik iphonu çöp edecek bir marka değil sonuçta.
Akıllı telefon konusunda en büyük pişmanlığım 8 plustan Mate 10 Pro ya geçmek oldu.Mate 10 Pro güzel bir cihaz ama stabilite ve video performansı olarak bir 8 plus değil.

Ertunc Erdem

Kıdemli Astsubay
şöyle düşün iphonelerde destek neden kesilir?
artık işlemci kaldıramadıgı için kasacagı için
peki a11 ile a13 ün işlemci farkının yüzde 40 oldugunu da söylemiştim.yani a11 kasarsa a12 de zorlanır a13 de seneye kasar Apple 3 senelik iphonu çöp edecek bir marka değil sonuçta.
2017 çıkışlı değil mi iphone 8 plus? 5 yıllık cihaz. Ve herkesin bildiği üzere iphone her yeni telefon çıktığında alt telefonlarını yavaşlatıyor. 8 plusun ömrü maximum 2 yıl.

2017 çıkışlı değil mi iphone 8 plus? 5 yıllık cihaz. Ve herkesin bildiği üzere iphone her yeni telefon çıktığında alt telefonlarını yavaşlatıyor. 8 plusun ömrü maximum 2 yıl.
Akrabamda 6s var.Batarya değişimi yaptı.Cihaz canavar gibi çalışıyor.6s hala iyi performans veriyorken 8 plus 2 yıldan fazla götürür diye düşünüyorum.

Ertunc Erdem

Kıdemli Astsubay
Akrabamda 6s var.Batarya değişimi yaptı.Cihaz canavar gibi çalışıyor.6s hala iyi performans veriyorken 8 plus 2 yıldan fazla götürür diye düşünüyorum.
  • 2007, iPhone 2G: 2 güncelleme
  • 2008, iPhone 3G: 2 güncelleme
  • 2009, iPhone 3Gs: 3 güncelleme
  • 2010, iPhone 4: 3 güncelleme
  • 2011, iPhone 4s: 4 güncelleme
  • 2012, iPhone 5: 4 güncelleme
  • 2013, iPhone 5c: 3 güncelleme
  • 2013, iPhone 5s: 5 güncelleme
  • 2014, iPhone 6 / 6 Plus: 4 güncelleme
    • Bu model ve öncekiler artık güncelleme almıyor
  • 2015, iPhone 6s / 6s Plus: 5 güncelleme
    • 6s alesi ise son olarak iOS 14 güncellemesini aldı.
  • 2016, iPhone SE 1: 5 güncelleme
  • 2016, iPhone 7 / 7 Plus: 4 güncelleme
  • 2017, iPhone 8 / 8 Plus: 3 güncelleme
  • 2017, iPhone X: 3 güncelleme
  • 2018, iPhone XR: 2 güncelleme
  • 2018, iPhone XS / XS Max: 2 güncelleme
  • 2019, iPhone 11: 1 güncelleme
  • 2019, iPhone 11 Pro / 11 Pro Max: 1 güncelleme
  • 2020, iPhone SE 2: 1 güncelleme
  • 2020, iPhone 12 / 12 mini: 1 güncelleme
  • 2020, iPhone 12 Pro / 12 Pro Max: 1 güncelleme

Ertunc Erdem

Kıdemli Astsubay
Buna dayanarak iphone 7 plus'un seneye kesilecek güncellemesinden sonra, iphone 8 plusun da bir sonraki güncellemesinden sonra kesileceği için bu yorumu yaptım. Siz neye dayanarak bunu savunuyorsunuz?

Buna dayanarak iphone 7 plus'un seneye kesilecek güncellemesinden sonra, iphone 8 plusun da bir sonraki güncellemesinden sonra kesileceği için bu yorumu yaptım. Siz neye dayanarak bunu savunuyorsunuz?
Bir kullanıcı her güncelleme yi yapmalı diye bir kural yok.Akrabamdaki 6s in sürümü ios 14.4.2 ve cihaz yağ gibi akıyor.Bundan sonra güncelleme almadan en az 4 yıl kullanabilir.

Nurullah

Onbaşı
eger herşey böyle tek düzenli olsaydı yenilik olmazdı o zaman bende s7 2 sene güncelleme aldı s8 2 güncelleme aldı s9 2 sene güncelleme aldı s10 da 2 güncelleme alır dıyerek yaklaşsaydım zamanında yanılırdım s10 un android 11 alıp gitmesi gerekirdi ama android13 alacagı duyuruldu.

Ertunc Erdem

Kıdemli Astsubay
Samsung elinde tutmaya çalışır bir nebze de olsa yakın kullanıcıları, ama iphone satış mentalitesi bu değil bence, insanlar zaten alıypr ve iphone buna zorluyor. Sadece telefon açısından değil sosyal medyada da yaptığı zorbalık ortada örneğin instagramda ki video kalitesi saçmalığı..

Ertunc Erdem

Kıdemli Astsubay
Bu bir görüş, ben kendi savunduğum kaynağı ve görüşümü paylaştım sizde. Gerisi kullanıcılara kalmış.

Nurullah

Onbaşı
Samsung elinde tutmaya çalışır bir nebze de olsa yakın kullanıcıları, ama iphone satış mentalitesi bu değil bence, insanlar zaten alıypr ve iphone buna zorluyor. Sadece telefon açısından değil sosyal medyada da yaptığı zorbalık ortada örneğin instagramda ki video kalitesi saçmalığı..
instagram video saçmalıgı demişsin ama sana o zaman nasıl satsınlar telefonu mesela benim iphone alma nedenim
1)kamerası
2) işlemcisinin 2 3 sene sonra çıkan androidlerden iyi olması
3)uygulama optimizasyonları
4)deger kaybetmemesi ve kolayca elinden çıkarabilmen
5)güncelleme fazla vermesi
bunlar olmazsa zaten neden iphone alalım? degilmi. telefon yavaşlatma olayına gelirsek bunu her marka yapıyor bende dogru bulmuyorum ama yapacak birşey yok tabiki.

instagram video saçmalıgı demişsin ama sana o zaman nasıl satsınlar telefonu mesela benim iphone alma nedenim
1)kamerası
bunlar olmazsa zaten neden iphone alalım? degilmi. telefon yavaşlatma olayına gelirsek bunu her marka yapıyor bende dogru bulmuyorum ama yapacak birşey yok tabiki.
Hocam bide stabilite.İphone 13 Pro lar çıkana kadar niye 90hz yada 120hz yok? diye Apple ı yerden yere vurdular ama 60hz lı iPhonelar ın 60hz yada 90hz android cihazlardan daha akıcı deneyim sunduğunu teknilojiden anlayan her insan bilir.

Aziz Dahliz

Astsubay
şuan 8 plus kullanmaktayım fiyatı 4500tl 2.el aldım evde iphone 11 de var performans bakımından birbirlerine yakınlar zaten işlemci farkı a11 ve a13 ün %40 ki 7 ile 8 arasındaki işlemci farkı bile %70. 11 ile arasındaki fark grafik biriminde fazla %200. kamera bakımından gece modunda zayıf ama yeterli ışık olduğunda telefoto kamera sayesinde zoom yatıgımızda veya normal açıda iphone 11 den az miktarda iyi. sıfır istersen a52s öneririm.güncelleme bakımından 8 plus ın ios 18,19 alacagını düşünüyorum a52s de android 14 alır.
Performans olarak fazla bilgim olmadığı için yorum yapmak istemiyorum fakat, 2017 çıkışlı cihaza nasıl IOS 18,19 güncellemesi bekliyorsun anlamış değilim. Tabii ki herkesin şahsi düşüncesi ama realist olmak gerek. Ve cep telefonunda ve ekran kartında 2. El satın alınmaz.
Bence maksimum ios 17 görür he apple cihazlarını güncel tutmayı seviyor şaşırtabilir ama ben 17'den ilerisini normal olarak beklemiyorum.

Aziz Dahliz

Astsubay
Hocam bide stabilite.İphone 13 Pro lar çıkana kadar niye 90hz yada 120hz yok? diye Apple ı yerden yere vurdular ama 60hz lı iPhonelar ın 60hz yada 90hz android cihazlardan daha akıcı deneyim sunduğunu teknilojiden anlayan her insan bilir.
ben 90 hz'e çıkabilen bir cihaz kullanıyorum ama 60 hz seçeneğinde kullanıyorum ve çok rahat söyliyebilirim ki 60 hz yeterince iş görüyor.

Ertunc Erdem

Kıdemli Astsubay
1)kamerası
Bence bu instagram olayı haksız rekabet. Hala da dediğim düşüncemi savunuyorum @Aziz Dahliz 'in görüşüne katılıyorum max IOS 17 görür.

Aziz Dahliz

Astsubay
Bence bu instagram olayı haksız rekabet. Hala da dediğim düşüncemi savunuyorum @Aziz Dahliz 'in görüşüne katılıyorum max IOS 17 görür.
1)kamerası
Sosyal medya olayı android 12 ile ortadan kalkmaya başlıyor ama apple'ın çoğu cihazlarının ois kullanması yine sosyal medyada video çekmek için ciddi bir seçme nedeni olacaktır

Ertunc Erdem

Kıdemli Astsubay
Sosyal medya olayı android 12 ile ortadan kalkmaya başlıyor ama apple'ın çoğu cihazlarının ois kullanması yine sosyal medyada video çekmek için ciddi bir seçme nedeni olacaktır
Şu OIS olayını bi açıklığa kavuşturalım;
Artık tak etti. Lütfen şu videoları izleyin.
Örnek 1 : Buradan
Örnek 2 : Buradan
İzleyenler buraya veya benim Xiaomi 11t Pro başlıklı Konuma yorum atsın lütfen.

Ertunc Erdem

Kıdemli Astsubay
Umarım yeterli şekilde anlayabildiniz. Paylaşımcı kişinin dediklerini de anlayabilirsiniz umarım.